7 motive ca sa alegi Timisoara ca destinatie de vacanta

Cautati destinatii de vacanta care sa va ramana in suflet si la care sa reveniti cu drag?

Timisoara este unul dintre acele orase care are ceva special de oferit fiecarui calator. Nu aveti cum sa nu va lasati impresionat de locuri, de oameni, de spiritul care da viata orasului din inima Banatului!

Aici, in orasul  in care domneste o armosfera europeana, va asteapta o multime de povesti de istorie, de cultura si arta, de traditie.

  1. Timisoara are cele mai frumoase cladiri monumente istorice si cele mai frumoase piete! Mai mult, pietele pot fi traversate la pas astfel incat sa puteti admira cat mai mult din stilul lor architectural. Odata ce ati ajuns in Timisoara, nu puteti ocoli: Piata Victoriei – denumita asa dupa evenimnetele de la 1989, Piata Unirii care se remarca prin stilul architectural baroc sau Piata Libertatii.
  2. Timisoara are cele mai frumoase biserici! Avand marele avantaj al multietnicitatii, orasul adaposteste: Catedrala Mitropolitana, Biseriaca Sarbeasca, Domul Catolic, Biserica Millennium, dar si sinagogi.
  3. Timisoara are cele mai frumoase locuri de promenada! Capitala Banatului este cunoscuta si ca orasul de pe Bega. Acest rau este amenajat sub forma unui canal navigabil care poate fi parcurs cu vaporasul intr-o plimbare agreabila si are de-a lungul sau alei amenajate pentru a fi parcurse la pas sau cu bicicletele. Imprejurimile raului Bega, pietele pietonale si parcurile sunt locuri aparte de promenade atat pentru localnici, cat si pentru turistii care viziteaza Timisoara.
  4. Timisoara are cele mai frumoase parcuri! Timisoara este orasul care poate fi parcurs mergand din parc in parc. Parcul Regina Maria, Parcul de Picnic sau Parcul Rozelor sunt doar cateva dintre locurile in care va puteti relaxa atunci cand popositi in Timisoara.
  5. Timisoara are cele mai frumoase festivaluri! Timisoara este un oras cu spirit liber si vesel, un oras care isi incanta locuitorii si vizitatorii cu evenimente si festivaluri pe tot parcursul anului – Targuri Traditionale de Paste si de Craciun, Ziua Timisoarei, Targuri de produse naturale si o multime de evenimente culturale, muzicale, traditionale, precum: Festivalul de Jazz, Festivalul European al Spectacolului, Festivalul de Opera si Opereta in aer liber, Festivalul Plai, Festivalul Inimilor.
  6. Timisoara a fost desemnata Capitala Europeana a Culturii 2021, iar acest titlu este unul castigat pe merit, deoarece doar in acest oras european puteti gasi trei teatre de stat care au spectacole in trei limbi diferite plus institutii de cultura, precum: Opera Romana din Timisoara, Filarmonica de Stat Banatul,  galerii de arta.
  7. Timisoara are locuri si oameni frumosi care dau orasului un spirit aparte!

Aveti atat de multe motive ca sa alegeti Timisoara ca destinatie de vacanta sau city-break!

Daca ati inceput deja planificarea calatoriei, cu siguranta aveti nevoie de cateva recomandari pentru a gasi cea mai buna oferta de cazare in Timisoara. Pentru mai multe detalii, accesati http://www.pensiuneaelisei.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *