Cum sa ai o gradina colorata in fiecare anotimp

O gradina cu flori poate impresiona prin culoare si mireasma in orice anotimp. Crezi ca este dificil sa iti amenajezi gradina astfel incat aceasta sa iti ofere un adevarat spectacol de culoare de la primele semne ale venirii primaverii si pana toamna tarziu? Nicidecum! Secretul sta in alegerea soiurilor de flori si in organizarea acestora in straturi care sa infloreasca alternativ, astfel incat sa te poti bucura de o priveliste absolut minunata tot anul.

Bineinteles, ca sa te bucuri de o gradina impresionanta inca de primavara devreme este nevoie sa incepi lucrarile de amenajare din timp, chiar daca vremea de afara ar putea parea neprietenoasa si sa le finalizezi toamna tarziu. Pentru a obtine rezultate frumoase, stabileste un plan cu lucrarile de pregatire a terenului, de plantare, de ingrijire, dar si cu soiurile cele mai nepretentioase si frumoase pe care le poti planta, tinand cont totodata de fazele acestora de inflorire.

Un plus de diversitate se obtine prin adaugarea pe lista a plantelor vesnic verzi pe care sa le alternezi cu straturile sau ghivecele de flori specifice fiecarui anotimp!

FLORI DE PRIMAVARA PENTRU GRADINA

Florile de primavara prefera de obicei soluti bine drenate, luminoase si aerisite. Alege ghiocei, zambile, lalele, branduse de primavara pentru a da te bucura de o gradina inflorita inca din primele zile insorite de primavara. La plantarea bulbilor de zambile si lalele, de exemplu, nu uita sa tii cont de culoarea fiecarui soi in parte astfel incat sa poti alterna nuante diferite.

FLORI DE VARA PENTRU GRADINA

Pentru vara, optiunile se diversifica. In functie de preferinte si de timpul pe care il ai la dispozitie pentru ingrijirea gradinii, poti alege dintre o multime de specii care infloresc toata vara.

Dintre acestea, trandafirii sunt cei mai populari! Ii poti gasi intr-o diversitate de soiuri, pitici si urcatori, cu flori mai mari sau mai marunte. Avantajul pe care il ofera plantarea trandafirilor este faptul ca au nevoie de ingrijire minima, care includa operatiuni uzuale precum administrarea de ingrasamant, taiaerea si curatarea, protejarea butasilor in timpul iernii.

Alaturi de trandafiri poti planta si alte flori de vara cu aspect deosebit, precum: carciumarese, craite, muscate sau flori de piatra.

FLORI DE TOAMNA PENTRU GRADINA

Ca sa continui spectacolul de culoare din gradina pana toamna tarziu, adauga pe lista florilor care nu ar trebui sa lipseasca din gardina daliile colorate de la albastru, mov, roz si rosu pana la nuante de alb si galben si salvia.

PONT! Pentru o gradina cat mai usor de amenajat, plantele pot fi plantate atat in straturi, cat si in ghivece.

CEA MAI FRUMOASA GRADINA DIN TIMISOARA

Atat plantele perene, cat si cele vesnic verzi au nevoie de o ingrijire atenta! In functie de soiurile pe care le folosesti, plantele de gradina au nevoie de operatiuni de tundere, curatare, sapare si rarire, pe care le poti face chiar tu sau pentru care poti apela la o echipa de gradinari cu experienta!

Pentru ca iti doresti sa ai cea mai frumoasa gradina din Timisoara, Vasi Gradinaru iti sta la dispozitie cu servicii de gradinarit de cea mai buna calitate si sfaturi pentru amenajarea spatiului verde astfel incat spectacolul culorilor sa te cucereasca in orice moment al anului!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *